Credit Suisse: Ζημίες 5,2 δισ. δολ. το δ’ τρίμηνο

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 08:47
UPD:08:59
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Ζημίες 6,02 δισ. ελβετικών φράγκων (5,2 δισ. δολ.) εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας Credit Suisse, στο τέταρτο τρίμηνο, εν μέρει λόγω των δαπανών που σχετίζονται με περικοπές θέσεων εργασίας και πώληση μονάδας.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η τράπεζα είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 540 εκατ. ελβετικών φράγκων. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες ύψους 4,2 δισ. ελβετικών φράγκων για το τελευταίο τρίμηνο του 2007.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse Μπράντι Ντάγκαν είχε δηλώσει το Δεκέμβριο ότι η τράπεζα θα καταργήσει 5.300 θέσεις εργασίας και θα αποχωρήσει από ορισμένους τομείς, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις αγορές.

Σε αντίθεση με την ανταγωνίστριά της, UBS, η Credit Suisse αρνήθηκε τη βοήθεια της ελβετικής κυβέρνησης για τον διαχωρισμό του «τοξικού» ενεργητικού της και έχει προσελκύσει περισσότερα κεφάλαια από πλούσιους πελάτες.

Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους 12 μήνες, στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης, κατά 46%, έναντι πτώσης 61% που έχουν σημειώσει οι μετοχές της UBS.

Η τελευταία ανακοίνωσε χθες ζημίες – ρεκόρ για το 2008, ύψους 19,7 δισ. ελβετικών φράγκων, και γνωστοποίησε τα σχέδιά της για περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας.

Η Credit Suisse σχεδιάζει να μειώσει των αριθμό των υπαλλήλων της στην επενδυτική τράπεζα σε 17.500 μέχρι το τέλος του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα