ArcelorMittal: Στα 2,6 δισ.δολ. οι ζημίες το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 08:53

Ζημίες το τέταρτο τρίμηνο εμφάνισε η μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο, ArcelorMittal, μετά τη μείωση των τιμών και την παγκόσμια οικονομική κρίση που περιόρισε τη ζήτηση του προϊόντος.

Οι καθαρές της ζημίες διαμορφώθηκαν στα 2,63 δισ. δολ. ή 1,93 δολ. ανά μετοχή, μετά από κέρδη 2,44 δισ. δολ. ή 1,71 δολ. ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 21% φθάνοντας στα 22,1 δισ. δολαρίων.

Η μείωση της ζήτησης οδηγεί τις ανά τον κόσμο χαλυβουργίες να μειώσουν την παραγωγή και τα μισθολόγια. Τον Νοέμβριο η ArcelorMittal ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της πλέον του 30% και να απολύσει έως 9.000 εργαζομένους. Η Nippon Steel Co., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα της Ασίας, είπε τον μήνα που πέρασε ότι πιθανόν να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής δύο φορές περισσότερο από ότι προέβλεπε τον Νοέμβριο.

Οι μετοχές της ArcelorMittal υποχώρησαν χθες κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Αμστερνταμ, 2,145 ευρώ, ποσοστό 9,7%, φθάνοντας στα 19,95 ευρώ η ία. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 17% με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει στα 28,9 δισ. ευρώ (37,3 δισ. δολ.). Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, έχει στην κυριότητά του το 43% των μετοχών.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1981 στις ΗΠΑ και μειώθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα