Αυξημένα κατά 14% τα κέρδη της Sanofi-Aventis

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 09:03
UPD:09:14

¶νοδο 14% κατέγραψαν τα κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας της Γαλλίας, Sanofi-Aventis, στο τέταρτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για το φάρμακο Plavix κατά των θρομβώσεων και του Lantus για το διαβήτη.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,63 δισ. ευρώ ή 1,25 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,43 δισ. ευρώ ή 1,07 ευρώ ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη της γαλλικής εταιρείας ξεπέρασαν τα 1,62 δισ. ευρώ που προέβλεπαν, κατά μέσο όρο, οι αναλυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi, Κρις Βιχμπάχερ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας πριν από δύο μήνες, θα πρέπει να βρει νέα προϊόντα προκειμένου να αντεπεξέλθει στον αυξημένο ανταγωνισμό σε φάρμακα, τα οποία συνεισφέρουν στα έσοδα της εταιρείας σε ποσοστό άνω του 35%.

Παράλληλα, ο 48χρονος CEO της Sanofi δέχεται πιέσεις, τη στιγμή που οι ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η Pfizer, προχωρούν σε εξαγορές. Η Sanofi θα είναι «πειθαρχημένη» σε αυτό το θέμα, δήλωσε σήμερα ο Βιχμπάχερ. «Μην περιμένετε να ανακοινώσουμε κάτι την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε σε δημοσιογράφους.

Οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας ενισχύθηκαν σε 7,09 δισ. ευρώ, λόγω της εκτίναξης των συνταγών για τοπ φάρμακο Lantus.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα