Τροποποίηση στον κανονισμό του ΤΕΜΠΜΕ

Συνάντηση ΥΠΑΝ με ΕΕΤ
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 18:23
UPD:18:31

Από 20.000 έως 25.000 κυμαίνονται οι αιτήσεις χορήγησης εγγυήσεων από το ΤΕΜΠΜΕ, ενώ οι εγκρίσεις προσεγγίζουν τις 5.500, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Ο υπουργός τόνισε ότι λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και τα αιτήματα που γίνονται από την πλευρά των μικρομεσαίων και θα γίνει μια μικρή τροποποίηση στο πλαίσιο που διέπει το σχετικό κανονισμό του ΤΕΜΠΜΕ.

Εάν τα μη εξυπηρετούμενα από τους μικρομεσαίους, από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια φτάνουν στο 7% στο σύνολο των δανείων που δίνει μια τράπεζα, το ΤΕΜΠΜΕ διακόπτει εκείνη την στιγμή την συνεργασία του με την τράπεζα και θα καλύπτει τα μέχρι τότε δάνεια.

Αυτό, όπως είπε ο υπουργός, θα διευκολύνει τις τράπεζες να δουν ακόμα πιο ενεργά τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ. \¶λλες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, όπως ας πούμε επιδότηση επιτοκίων, που έχει ζητηθεί από ορισμένες πλευρές δεν αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης.

Δεν θα εισπράττουν οι εισπρακτικές εταιρείες

Σε ό,τι αφορά τις εισπρακτικές εταιρείες, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι σχεδόν έτοιμη για την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. «Οι εισπρακτικές εταιρείες από δω και πέρα δεν θα μπορούν να εισπράττουν. Θα έχουν ένα σαφές και συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο απέναντι τους και κυρίως οι Έλληνες πολίτες – καταναλωτές θα σταματήσουν πια, να αντιμετωπίζονται με τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό από αυτές τις εταιρείες. Είναι μια υποχρέωση της πολιτείας, και την υποχρέωση αυτή την τιμούμε με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου. Δεν αφορά βεβαίως μόνο στις τράπεζες, αφορά και μια σειρά από άλλες εταιρείες η δράση των εισπρακτικών εταιρειών, για τις οποίες επ΄ ευκαιρία της συναντήσεως μας τις συζητήσαμε με τις τράπεζες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα