Απώλειες 1,06% στο Χ.Α.

Πιέσεις σε τράπεζες και ΟΠΑΠ
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 18:46
UPD:18:57

Σε πτωτική τροχιά παρέμεινε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης παρά την ανάκαμψη που εμφάνισαν το απόγευμα οι διεθνείς αγορές.

O γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις μονάδες 1.744,46 σημειώνοντας πτώση 1,06%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 112,246 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις 249 μετοχές που διακινήθηκαν, 69 κινήθηκαν ανοδικά, 144 σημείωσαν πτώση, ενώ η τιμή 36 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ(-4,19%), της Eurobank(-3,24%), της Alpha Bank(-3,17%) και της Μυτιληναίος(-2,97%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Intralot(+4,29%), του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου(+1,80%) και της ΔΕΗ(+1,54%).

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οι αποφάσεις του δ.σ.

Το διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

- Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΕΛΛΙΝΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΑΕ» για τη δημόσια προσφορά με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και την εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑ. ?Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «HELLAS ONLINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ» για τη δημόσια προσφορά με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και την εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑ. ?Τη διαγραφή των μετοχών της εταιρίας «ΕΛΛΑΤΕΞ - ΣΥΝΘΕΤΙΚΑΙ ΙΝΕΣ ΑΕ» από το Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005.

- Tην επιβολή προστίμου ύψους 11.000 ευρώ στην εταιρία «FHL Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΒΕΕ» διότι δεν εφάρμοσε πλήρως τις αρχές των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων κατά τη δημοσίευση των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων που έληξαν στις 31.3.2006 και 30.6.2006.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε:

α)για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών «OPENTEC ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ», και «COMPUTERBANK NETWORKING Βιομηχανική και Εμπορική ΑΕ» από την «PC SYSTEMS AE»

β)για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών «ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΕ» και «ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ» από την «ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΑΒΕΕ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα