Κροατία: Ελεύθερη η αγορά ακινήτων

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 12:00

Στην κτηματαγορά της Κροατίας μπορούν, πλέον, να εισέλθουν πολίτες των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητο στη χώρα, έπειτα από την εφαρμογή του σχετικού νόμου, που τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2009.

Με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα περιουσιακά στοιχεία, επισημαίνεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, αλλοδαποί από χώρες της Ε.Ε., έχουν ίσα δικαιώματα με τους Κροάτες για την αγορά ακίνητης περιουσίας, αποφεύγοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του παρελθόντος.

Με τη ψήφιση του σχετικού νόμου, η Κροατία εκπληρώνει μια προϋπόθεση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα αρμόδια υπουργεία της Κροατίας, από τον Ιούλιο του 2006 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2008, υποβλήθηκαν 10.949 αιτήσεις από αλλοδαπούς για την αγορά ακίνητης περιουσίας στην Κροατία, από τις οποίες το υπουργείο Δικαιοσύνης ενέκρινε το 53%.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κροατίας, την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από 3.500 αλλοδαποί πολίτες έλαβαν άδεια για αγορά ακίνητης περιουσίας στη χώρα.

Στο μεταξύ, οι τιμές των ακινήτων στην Κροατία ακολουθούν πτωτική τάση, με αποτέλεσμα η τιμή για τα διαμερίσματα στο Ζάγκρεμπ να διαμορφώνεται σε 2.021 ευρώ ανά τ.μ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα