Κάτω από τα 36 δολ. η τιμή του αργού

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 11:59

Περαιτέρω πτώση, κάτω από τα 36 δολάρια, σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας και οι προβλέψεις για μείωση της ζήτησης ενέργειας επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.

Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση περιορίζει την κατανάλωση πετρελαίου, ενώ η προσφορά εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση σε πολλά σημεία του πλανήτη, παρά τη μείωση της παραγωγής από το ΟΠΕΚ.

Την ίδια στιγμή, η έγκριση του αμερικανικού σχεδίου για την οικονομία, ύψους 789 δισ. δολαρίων, από το Κογκρέσο, δεν φαίνεται να επηρεάζει την αγορά πετρελαίου.

Στις 11:30 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση το Μάρτιο, υποχωρούσε κατά 34 σεντς στα 35,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 18 σεντς στα 44,46 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της αγοράς κυριαρχείται από τις κινήσεις στα χρηματιστήρια, τα οποία άνοιξαν πτωτικά σήμερα στην Ευρώπη, και από την πορεία του δολαρίου.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα για τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου και τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ (15:30 ώρα Ελλάδος).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα