Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 11:05

Σε θετικό έδαφος άνοιξαν οι συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών αγορών με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Στις 10.12 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSEurofirst 300, ο οποίος απαρτίζεται από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μετοχές, βρισκόταν στις 804,08 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,6%, μετά από τη χθεσινή πτώση κατά 1,5%.

Από το χρηματοοικονομικό κλάδο ξεχωρίζουν η βρετανική Barclays, η οποία ενισχύεται κατά 3,5%, η γαλλική εταιρεία ασφαλίσεων AXA, κατά 3,5%, και η ολλανδική ING Group, κατά 2,5%.

Στον κλάδο των βασικών μετάλλων, η μετοχή της βιομηχανίας χάλυβα ArcelorMittal καταγράφει κέρδη 4,6% ενώ η γερμανική ανταγωνίστρια ThyssenKrupp κινήθηκε κατά 3,4% υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Κατά 6,1% ενισχύεται η μετοχή της εταιρείας παρασκευής κρασιών και αναψυκτικών Pernod Ricard, μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας της η οποία υπερέβη επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις 16.55 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων σχετικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα