Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 11:05

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος άνοιξαν οι συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών αγορών με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Σε θετικό έδαφος άνοιξαν οι συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών αγορών με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Στις 10.12 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSEurofirst 300, ο οποίος απαρτίζεται από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μετοχές, βρισκόταν στις 804,08 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,6%, μετά από τη χθεσινή πτώση κατά 1,5%.

Από το χρηματοοικονομικό κλάδο ξεχωρίζουν η βρετανική Barclays, η οποία ενισχύεται κατά 3,5%, η γαλλική εταιρεία ασφαλίσεων AXA, κατά 3,5%, και η ολλανδική ING Group, κατά 2,5%.

Στον κλάδο των βασικών μετάλλων, η μετοχή της βιομηχανίας χάλυβα ArcelorMittal καταγράφει κέρδη 4,6% ενώ η γερμανική ανταγωνίστρια ThyssenKrupp κινήθηκε κατά 3,4% υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της που ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Κατά 6,1% ενισχύεται η μετοχή της εταιρείας παρασκευής κρασιών και αναψυκτικών Pernod Ricard, μετά την ανακοίνωση της κερδοφορίας της η οποία υπερέβη επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις 16.55 (ώρα Ελλάδος) αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων σχετικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών.