Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 05:24
UPD:05:38

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, εν μέσω ανησυχιών ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες ενδέχεται να αυξήσουν τα κεφαλαιακά τους αποθέματα, σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής των μετάλλων και της υποχώρησης των δεικτών των ναύλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,8% φθάνοντας στις 80,58 μονάδες στις 10:10 π.μ. στο Τόκιο. Πέντε μετοχές κινήθηκαν πτωτικά σε κάθε δύο που σημείωναν άνοδο. Ο δείκτης φέτος έχει υποχωρήσει φέτος 10%, διευρύνοντας τις περυσινές απώλειες του 43%, καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση ώθησε τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου σε ύφεση.

Ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,8% φθάνοντας στις 7.690,02 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Προέδρων.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο υποχώρησε 2,4% με τον χαλκό να σημειώνει απώλειες 2,9%. Ο δείκτης του κόστους των ναύλων εμπορευμάτων – Βaltic Dry Index – υποχώρησε 3,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα