ΣΕΒΕ: Εκκληση για αναστολή της απεργίας της ΟΦΑΕ

Καλεί το ΥΜΕ σε διάλογο με την ΟΦΑΕ με καταληκτική ημερομηνία
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 14:27

Έκκληση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας, που εξήγγειλε (από 19 Φεβρουαρίου) η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Διεθνών Μεταφορών Ελλάδας (ΟΦΑΕ), απευθύνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με ανοικτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, τα συναρμόδια υπουργεία και την ΟΦΑΕ.

Οπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, η εξαγγελθείσα απεργία των οδηγών φορτηγών ΔΧ διεθνών μεταφορών, σε συνδυασμό με το μπλοκάρισμα εισόδων και εξόδων της χώρας, θα προκαλέσει νέα επιδείνωση της κρίσης για τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Γι αυτό, ο ΣΕΒΕ καλεί το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών να ξεκινήσει διάλογο με την ΟΦΑΕ, με δεσμευτική καταληκτική ημερομηνία, για την αναζήτηση λύσεων, που θα είναι αμοιβαία αποδεκτές και αποτελεσματικές.

Ο ΣΕΒΕ σημειώνει ότι από την ειδική, για τα προβλήματα των διεθνών μεταφορέων, συνεδρίαση της Διαρκούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, που πραγματοποιήθηκε χθες, απουσίασαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Λιμενικού Σώματος. Όπως διευκρινίζει, οι απαντήσεις που δόθηκαν από το ΥΜΕ (με επιστολή) και το υπουργείο Εσωτερικών, στους εκπροσώπους της ΟΦΑΕ, δεν τους ικανοποίησαν, με αποτέλεσμα να εμμένουν στην πραγματοποίηση της απεργίας.

«Με την εξαγγελθείσα απεργία των οδηγών φορτηγών θα προστεθούν νέες ζημίες για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις σε αυτές που έχουν ήδη δημιουργήσει η έλλειψη ρευστότητας, οι απεργίες στα λιμάνια, στη ΔΕΗ, των γεωτεχνικών και τελωνειακών υπαλλήλων, των οδηγών φορτηγών εθνικών μεταφορών και τα εξαγωγικά αντικίνητρα όπως οι καθυστερήσεις στην επιστροφή ΦΠΑ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «η κρίση απαιτεί συναίνεση και συνεργασία και όχι ενέργειες όπως οι κινητοποιήσεις που έχουν αντίκτυπο στους ίδιους τους απεργούς αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας και της κοινωνίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα