Αλμούνια: Πάνω από τον μέσο όρο η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 14:38

Η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης και δεν αναμένεται να σημειώσει αρνητική ανάπτυξη το 2009, τόνισε ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, σε συνέντευξη Τύπου.

Η κατάσταση στην Ελλάδα από οικονομικής άποψης είναι πάνω από τον μέσο όρο, υπογράμμισε.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τις ελληνικές αρχές να επιταχύνουν την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών μέσα στο 2009, προκειμένου να αντεπεξέλθει η χώρα στις πολύ έντονες πιέσεις που ασκούν οι αγορές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως επιβάλλει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ελλάδας και άλλων πέντε ευρωπαϊκών χωρών για υπέρβαση του ορίου που θέτει η Ένωση όσον αφορά τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/18/1631139.htm .

«Σε περιόδους ύφεσης, το Σύμφωνο δεν έχει να κάνει με κυρώσεις. Σας παρακαλώ μην δώσετε την εντύπωση στους πολίτες ότι η εφαρμογή του Συμφώνου σήμερα έχει να κάνει με κυρώσεις. Κανείς δεν μιλάει για κυρώσεις», διευκρίνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Αυτό που θέλουμε να πούμε στις ελληνικές αρχές είναι ... να επιταχύνουν άμεσα την εξυγίανση», υπογράμμισε και ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να αντιδράσουν άμεσα «γιατί δεν είναι η Κομισιόν που ασκεί πιέσεις στην ελληνική οικονομία...αλλά οι αγορές».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα