Προειδοποίηση Τσάκου για την πειρατεία στη δυτική Αφρική

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 10:14

Έκκληση να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας, που μαστίζει τις ακτές της δυτικής Αφρικής, απηύθυνε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Τσάκος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το TradeWinds.

Την περασμένη εβδομάδα, το πλοίο “Aramis”, κατασκευής 1983, της Tsakos Shipping & Trading δέχθηκε επίθεση από πειρατές, 22 μίλια ανοιχτά των ακτών της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάκο, το πλήρωμα του τάνκερ αναγκάστηκε να προστατευτεί μόνο του από τους πειρατές, οι οποίοι έβαλλαν κατά του πλοίου για περισσότερη από μία ώρα.

«Στο βίντεο που τράβηξε ο καπετάνιος κατά τη διάρκεια της επίθεσης φαίνονται ξεκάθαρα οι βολές εναντίον του πλοίου, καταδεικνύοντας τον τεράστιο κίνδυνο για τις ζωές των ναυτικών», δήλωσε ο Έλληνας εφοπλιστής.

Όπως τονίζει ο κ. Τσάκος, αν και ο Κόλπος του ¶ντεν προστατεύεται από τον διεθνή στόλο, μετά τις 111 επιθέσεις πειρατών που σημειώθηκαν το τελευταίο 12μηνο, η κατάσταση στις ακτές της δυτικής Αφρικής παραμένει δραματική.

«Το Διεθνές Γραφείο Ναυσιπλοΐας, το οποίο καταγράφει τις επιθέσεις πειρατών σε παγκόσμιο επίπεδο, προειδοποιεί ότι οι κίνδυνοι στη δυτική Αφρική ενδεχομένως να είναι το ίδιο μεγάλοι», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο εφοπλιστής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα