Ζημίες 1,49 δισ. δολ. για τη Swiss Re

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 09:30

Ζημίες ύψους 1,75 δισ. ελβετικών φράγκων (1,49 δισ. δολ.), έναντι καθαρών κερδών 170 εκατ. φράγκων ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αντασφάλισης στον κόσμο, Swiss Reinsurance, για το τέταρτο τρίμηνο.

Στο σύνολο του 2008, η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 864 εκατ. φράγκων, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Σύμφωνα με τη Swiss Re, οι απαιτήσεις χρηματοδότησης αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,5 δισ. δολάρια, μετά τη χθεσινή υποβάθμιση της αξιολόγησης της Standard & Poor’s για την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο διεθνής μείωσε την αξιολόγησή του σε “A+” από “AA-”, μετά το κλείσιμο των αγορών, την Τετάρτη, επικαλούμενος τη «μεγαλύτερη της αναμενόμενης εξάντληση των κεφαλαίων».

Αυτόν το μήνα, ο ελβετικός όμιλος στράφηκε στην Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ για κεφάλαια τριών δισ. φράγκων, ενώ ανακοίνωσε και την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου του, Ζακ Εγκρέν, η στρατηγική του οποίου εκτιμάται ότι οδήγησε σε ζημίες – ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαγορά μετατρέψιμων ομολόγων από την Berkshire πιθανόν να δώσει στην εταιρεία του Μπάφετ ποσοστό άνω του 20% στη Swiss Re.

Οι μετοχές της έχουν βυθιστεί 65% φέτος, καταγράφοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των τίτλων που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα