Αλβανία: Ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 09:59
UPD:10:07

Σταθερό, ασφαλές και ανθεκτικό στους κραδασμούς που σημειώνονται, λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, είναι το τραπεζικό σύστημα της Αλβανίας, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Αρντιάν Φουλάνι.

Μιλώντας σε εκδήλωση - στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών ο κ. Φουλάνι τόνισε πως η αλβανική οικονομία άντεξε το πρώτο «κύμα» των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Η «μορφή» της πίεσης στην αλβανική οικονομία εκδηλώνεται κυρίως στη διαμόρφωση της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος (λεκ) έναντι του ευρώ και του δολαρίου.

Ο κ. Φουλάνι, επισήμανε, εξάλλου, πως η αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας παραμένει θετική και πρόσθεσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα στηρίζει τις εμπορικές τράπεζες και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Ενωση Τραπεζών της Αλβανίας, εξετάστηκαν, εξάλλου, οι πρόσφατες εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα