Αλμούνια: Δεν «βλέπει» αποχώρηση κράτους-μέλους από την Ευρωζώνη

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 15:12
UPD:15:31

«Η πιθανότητα ενός κράτους μέλους να βγει από την Ευρωζώνη είναι μηδενική», τόνισε σήμερα ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια.

«Η πιθανότητα ενός κράτους μέλους να βγει από την Ευρωζώνη είναι μηδενική», τόνισε σήμερα ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στις Βρυξέλλες.

Όπως προειδοποίησε, πάντως, η πιθανότητα ενός κράτους μέλους να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα δεν είναι μηδενική. «Όσον αφορά εμένα, σε πολιτικούς όρους, η πιθανότητα ενός κράτους μέλους να στραφεί στο ΔΝΤ είναι επίσης μηδενική, γιατί πολιτικά είναι απίθανη», πρόσθεσε.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος προέβλεψε επίσης πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα αφερεγγυότητας στην Ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στη χρηματοοικονομική κρίση, ο Χοακίν Αλμούνια εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι τράπεζες τη δύσκολη αυτή περίοδο, ενώ τόνισε πως η Ε.Ε. δεν θα δεχθεί στο στο μέλλον την κατάρρευση κανενός ιδρύματος, όπως η Lehman Brothers.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού συστήματος επιτήρησης του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Τα κράτη-μέλη πρέπει να προχωρήσουν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις φέτος, τόνισε ο κ. Μπαρόζο, ενώ πρόσθεσε ότι «η Κομισιόν θα παρουσιάσει συγκεκριμένες και λεπτομερείς προτάσεις τον Απρίλιο σχετικά με τα ιδιωτικά κεφάλαια, τα hedge funds και τα προγράμματα αμοιβής».

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα