Allianz: Ζημίες 3,11 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 09:16
UPD:10:04

Καθαρές ζημίες 3,11 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 665 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ευρώπη βάσει κεφαλαιοποίησης, Allianz, στο τέταρτο τρίμηνο, μετά την πώληση της Dresdner Bank.

Οι ζημίες της εταιρείας ήταν υψηλότερες από τα 1,68 δισ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Οι καθαρές ζημίες από τις επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 183 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 276 εκατ. ευρώ που ανέμενε η αγορά.

Η Allianz ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της, πως σχεδιάζει να μειώσει το μέρισμα για τη χρήση 2008 κατά 36%, στα 3,50 ευρώ ανά μετοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μίκαελ Ντίκμαν, αποφάσισε πέρυσι να πουλήσει την τράπεζα Dresdner Bank στην Commerzbank, μετά τις απώλειες στη χρηματιστηριακή της μονάδα, την Dresdner Kleinwort.

Μετά την εξαγορά της Dresdner, ύψους 5,1 δισ. ευρώ, η γερμανική Commerzbank έλαβε κεφάλαια 18,2 δισ. ευρώ από το γερμανικό «πακέτο» διάσωσης των τραπεζών, ενώ πούλησε και ποσοστό 25% συν μια μετοχή της συνδυασμένης εταιρείας στη γερμανική κυβέρνηση.

Οι μετοχές της Allianz έχουν υποχωρήσει το τελευταίο 12μηνο στη Φρανκφούρτη κατά 58%, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σε περίπου 22,3 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα