Συμμετοχή του δημοσίου στη νέα Ολυμπιακή ζητά το ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 13:47
UPD:14:29

O πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών Νίκος Σηφουνάκης (αριστερά) και ο υφηγητής ΚΤΕ του τομέα Χάρης Τσιόκας.

Tην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία ενός μικτού σχήματος με ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια για μια «αξιόπιστη» Ολυμπιακή Αεροπορία, επανέλαβαν σε συνέντευξη τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών Νίκος Σηφουνάκης και ο υφηγητής ΚΤΕ του τομέα Χάρης Τσιόκας.

Επεσήμαναν ότι για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» οποιαδήποτε λύση δεν εγγυάται τη συμμετοχή του δημοσίου, καθώς όπως είπαν, «αυτή εξασφαλίζει τους εργασιακούς κανόνες και το μη ανθελληνισμό της παραγωγικής τάξης, ενώ αποτρέπει και τη δημιουργία ολιγοπωλείων».

Τόνισαν επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και να ανακοινώσει αν υπάρχει άλλο επενδυτικό σχήμα που να ενδιαφέρεται για την Ολυμπιακή.

Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι αντί να ακολουθήσει μια βιώσιμη λύση προχωράει στο τμηματικό ξεπούλημα της εταιρίας, ενώ πρόσθεσαν ότι η διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με τη λύση της Αλιτάλια, αφού η κυβέρνηση δεν δημιούργησε κονσόρτιουμ επενδυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα