Continental: Απολύει 1.500 εργαζόμενους στη Γαλλία

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009 13:32

Σε κλείσιμο ενός εργοστασίου της στη Γαλλία και περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει η γερμανική εταιρεία κατασκευής ελαστικών Continental, όπως μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, επικαλούμενος πηγές του σωματείου των εργαζομένων.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι απολύσεις στις 16 Μαρτίου, που θα συναντηθούν οι εμπλεκόμενες πλευρές, θα είναι οι μαζικότερες στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της εταιρείας, η οποία κατασκευάζει ανταλλακτικά αυτοκινήτων και ελαστικά, βρίσκεται στο Κλερουά, κοντά στην περιοχή Κομπιέν, βορειοανατολικά του Παρισιού.

Η Continental αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ωστόσο, εκπρόσωπός της αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 27% τον Ιανουάριο. Η εταιρεία θα πρέπει να προσαρμόσει την δυναμικότητά της στις εξελίξεις στην αγορά, πρόσθεσε.

Ο γερμανικός όμιλος έχει εξαγοραστεί από την ιδιωτική Schaeffler, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες, αφότου εντόπισε έλλειμμα έξι δισ. ευρώ στον ισολογισμό της. Τον περασμένο Ιούλιο δανείστηκε 16 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Continental.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα