HSBC: Προς διάθεση μετοχών αξίας 17 δισ. δολ.

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009 15:30
UPD:15:46

Μεγάλο «πακέτο» μετοχών του, αξίας 12 δισ. λιρών (17 δισ. δολ.), σχεδιάζει να πωλήσει ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός HSBC, με στόχο να αυξήσει την κεφαλαιακή του βάση και να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στους Financial Times.

Όπως αναφέρουν οι FT, η πώληση ίσως ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα, μαζί με την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας για το 2008.

Επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων στο διοικητικό συμβούλιο της HSBC, η εφημερίδα αναφέρει ότι η τιμή στην οποία θα διατεθούν οι μετοχές δεν έχει ακόμη καθοριστεί και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η κίνηση να αναβληθεί.

Η πώληση των μετοχών αναμένεται να ισοφαρίσει το ρεκόρ στη Βρετανία μετά την προσφορά μετοχών της Royal Bank of Scotland ύψους 12 δισ. λιρών τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τους FT, η HSBC παραδοσιακά είχε κεφαλαιοποίηση που συγκαταλεγόταν στις καλύτερες του κόσμου και δεν επιδίωξε να βρει νέα κεφάλαια παρότι αντίπαλές της προσπάθησαν να συγκεντρώσουν ρευστό εξ αιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι το γεγονός αυτό ενδεχομένως να έπληξε το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, κάτι που ενδεχομένως την ωθεί να αναζητήσει κεφάλαια εσπευσμένα για να καλύψει δάνεια υψηλού ρίσκου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα