AIG Greece: «Συνεχίζεται η αναπτυξιακή δυναμική»

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 16:12
UPD:16:35

H AIG Greece συνεχίζει την αναπτυξιακή της δυναμική, γεγονός που αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στο Μάρτιο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Αδαμαντιάδης, με αφορμή της εξελίξεις στην μητρική στις ΗΠΑ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του του ο κ. Αδαμαντιάδης, η απόφαση για τη δημιουργία του νέου εταιρικού σχήματος, AIU Holdings, Inc., που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις εταιρείες Γενικών Ασφαλειών της AIG παγκοσμίως, αποδεικνύει έμπρακτα την ευρωστία και τις θετικές προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα, ο οποίος, παρά την αρνητική συγκυρία παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα.

«Το γεγονός ότι η AIG Greece εξ' αντικειμένου ανήκει οργανωτικά στο νέο εταιρικό σχήμα, αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο, δεδομένης της υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας της νέας εταιρείας AIU Holdings Inc», υπογραμμίζει.

Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε χθες ζημίες 61,7 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, προερχόμενες κυρίως από την επενδυτική του δραστηριότητα και τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία των παγκόσμιων χρηματαγορών.

Στο μεταξύ, με κοινή τους δήλωση το Υπουργείο Οικονομικών και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την περαιτέρω οικονομική στήριξη του Ομίλου AIG ως την καλύτερη λύση για την κατοχύρωση των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα