Νέο «πακέτο» για την οικονομία ανακοινώνει η Κίνα

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 11:46
UPD:11:48

Ένα νέο «πακέτο» μέτρων για τη στήριξη της κινεζικής οικονομίας πιθανόν να ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός της χώρας Γουέν Τζιαμπάο, επιπλέον του προγράμματος των 585 δισ. δολαρίων, που ανακοινώθηκε το Νοέμβριο.

Όπως αποκάλυψε σε δημοσιογράφους ο πρώην επικεφαλής της κινεζικής στατιστικής υπηρεσίας, Λι Ντεσούι, τα νέα μέτρα θα δημοσιοποιηθούν κατά το ετήσιο διάγγελμα του Κινέζου πρωθυπουργού ενώπιον του νομοθετικού σώματος.

Τα νέα μέτρα θα δημοσιοποιηθούν κατά το ετήσιο διάγγελμα του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο ενώπιον του νομοθετικού σώματος.

Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές εκτινάχθηκαν σε υψηλά τεσσάρων μηνών, εν μέσω εικασιών ότι οι υψηλότερες δαπάνες θα ενισχύσουν την εταιρική κερδοφορία. Το κομμουνιστικό κόμμα δεσμεύθηκε τον περασμένο μήνα να ενισχύσει τις κυβερνητικές δαπάνες φέτος, ενώ η Standard Chartered εκτιμά πως το «πακέτο» πιθανόν να είναι διπλάσιο.

«Το υφιστάμενο πακέτο μέτρων πιθανόν να μην είναι αρκετό, αν λάβουμε υπόψη την πλήρη κατάρρευση του παγκόσμιου εμπορίου», επισημαίνει ο ¶ιζαακ Μενγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της BNP Paribas στο Πεκίνο.

Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε σήμερα με άνοδο 6,1%.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Κίνα θα επενδύσει περισσότερα χρήματα σε υποδομές και στον βιομηχανικό κλάδο, πέραν του σχεδίου που ανακοινώθηκε το Νοέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα