Κρατικά δάνεια πιθανόν να ζητήσουν Honda και Mazda

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 13:55

Κρατικά δάνεια πιθανόν να ζητήσουν από την ιαπωνική κυβέρνηση οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες Honda Motor και Mazda Motor, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το ποσό των δανείων και ο χρόνος της υποβολής του αιτήματος στην κρατική τράπεζα της Ιαπωνίας Japan Bank for International Cooperation δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, δήλωσε η εκπρόσωπος της Honda, Ακέμι ¶ντο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ να υποχωρούν κατά 38% τον Φεβρουάριο.

Το ποσό των δανείων και ο χρόνος της υποβολής του αιτήματος στην κρατική τράπεζα της Ιαπωνίας Japan Bank for International Cooperation δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, δήλωσε εκπρόσωπος της Honda.

Το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος για λήψη κρατικών δανείων εξετάζει και η Mazda, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, Τογιότα Τανάκα.

Οι δύο εταιρείες φαίνεται πως θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς τους, Toyota, η οποία ζητά δάνεια από την ιαπωνική κυβέρνηση, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην πρωτοφανή οικονομική επιβράδυνση.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Φεβρουάριο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 1981, με μεγάλο χαμένο τη General Motors, οι πωλήσεις της οποίας μειώθηκαν κατά 53%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα