Δέσμευση Μαρκόπουλου για διατήρηση των θέσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 16:24
UPD:16:31

Την αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής χρονιάς του 2009 και τη δέσμευση ότι το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα κάνει το παν για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο, εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) με θέμα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ελληνικό τουρισμό.

Την ίδια στιγμή οι φορείς του τουρισμού, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πλήγμα στην απασχόληση του τουριστικού κλάδου που αναμένεται να επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς και για την πτώση των αφίξεων του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.

Κ. Μαρκόπουλος: Οι τράπεζες να στηρίξουν τον τουρισμό

Κ. Μαρκόπουλος: Οι τράπεζες να στηρίξουν τον τουρισμό

Ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος επεσήμανε ότι το 2009 είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθούν 90 χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τουριστικό πάντα κλάδο και αν σε αυτές προστεθούν και 60 χιλιάδες που θα δημιουργούνταν αν η ανάπτυξη κινείτο στο ύψος της προηγούμενης δεκαετίας ισοδυναμούν με μείωση της απασχόλησης κατά 150 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Νίκος Αγγελόπουλος φάνηκε απαισιόδοξος για τις επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας τονίζοντας πως «ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα» και προαναγγέλλοντας περικοπές στις θέσεις εργασίας προκειμένου να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Τέλος στην παρέμβαση της η Αντζελα Γκερέκου, υπεύθυνη για τον τομέα τουρισμού στο ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη απέναντι στην κρίση και σημείωσε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε για τον τουρισμό η κυβέρνηση τα έλαβε πολύ καθυστερημένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα