Goldman: Επιπρόσθετα κεφάλαια χρειάζονται Toshiba, Elpida, Pioneer

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 09:23

Οι Toshiba, Elpida Memory και Pioneer χρειάζονται τα περισσότερα κεφάλαια σε σχέση με τις υπόλοιπες κατασκευάστριες ηλεκτρονικών της Ιαπωνίας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αναφέρει σε σημερινό σημείωμά της η Goldman Sachs.

Πολλές εταιρείες «φαίνεται πως έχουν ήδη εξασφαλίσει ρευστό για βραχυπρόθεσμη χρήση, εκτός από την Pioneer και την Elpida», τονίζουν οι αναλυτές της Goldman στο Τόκιο.

Η Toshiba και η Elpida χρειάζεται επειγόντως να αναλάβουν δράση, προκειμένου να αποφύγουν μια περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών τους συνθηκών και της υποβάθμισης της αξιολόγησής τους, σημειώνουν.

Η Pioneer έχει θέσει σε εφαρμογή προγράμματα αναδιάρθρωσης και αναζητά ένα «τρίτο μέρος» για να βελτιώσει τα οικονομικά της, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, επαναλαμβάνοντας τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου, Σουζούμου Κοτάνι.

Οι εκπρόσωποι των Elpida και Toshiba δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν το θέμα.

Μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών που προβλέπουν ζημίες είναι η Sony και η Hitachi, καθώς η οικονομική κρίση περιορίζει τη ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη, όπως οι τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα