Σχέδιο διάσωσης τράπεζας ετοιμάζει η Ισπανία

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 09:42

Σχέδιο διάσωσης της τοπικής τράπεζας Caja Castilla La Mancha φαίνεται να επεξεργάζεται η ισπανική κυβέρνηση, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για μια συγχώνευσή της με την Unicaja, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση και η αρχή εγγύησης καταθέσεων πιθανόν να δαπανήσουν έως και 2,7 δισ. ευρώ για τη συγχώνευση της CCM και της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της Unicaja. Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais ανέφερε ότι τα κεφάλαια αυτά θα ανέλθουν σε ένα δισ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Θαπατέρο αλλά και η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Τον περασμένο μήνα, ο διοικητής της Bank of Spain, Μιγκέλ ¶νχελ Φερνάντεζ Ορντόνεζ, δήλωσε πως δεν θα είναι σωστό να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών.

Τη στιγμή που η οικονομία της χώρας βυθίζεται στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 50 ετών, η αναλογία των «κακών δανείων» που κατέχουν οι εγχώριες τράπεζες έχει τριπλασιασθεί στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα