«Όχι» ΥΠΟΙΟ σε νέα μέτρα στην παρούσα φάση

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 21:11

Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης στην παρούσα φάση είναι να διασφαλισθεί η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Προγράμματος οικονομικής σταθεροποίησης και όχι η υιοθέτηση νέων μέτρων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ερωτηθείς αν επίκεινται νέα φορολογικά ή και μισθολογικά μέτρα. Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τους οικονομικούς δείκτες και αν στο μέλλον κριθεί αναγκαία κάποια παρέμβαση, θα υπάρξει, ανέφερε ακόμη ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Από τις Βρυξέλλες, όπου έχει μεταβεί για τα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, ο υπουργός αναφερόμενος στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας από το Συμβούλιο των υπουργών την Τρίτη και την προτεινόμενη στην Ελλάδα δημοσιονομική αυτοσυγκράτηση, επανέλαβε ότι η συρρίκνωση του ελλείμματος στο 3% το 2010 (και όχι το 2011 όπως προέβλεπε το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας) δεν συνιστά για την κυβέρνηση μείζον πρόβλημα, αφού επί της ουσίας πρόκειται για οριακής σημασίας διαφορά.

Στις δύο συνεδριάσεις θα τεθούν επί τάπητος οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα προγράμματα οικονομικής σταθεροποίησης των κρατών της ΕΕ, η προετοιμασία των εργασιών της επομένης συνόδου κορυφής και οι προτάσεις της Επιτροπής για την αναμόρφωση της λειτουργίας των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα