Koντά στα 47 δολ. το αμερικανικό αργό

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 20:39

Κοντά στα 47 δολάρια το βαρέλι βρισκόταν το απόγευμα η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο ΟΠΕΚ ίσως αποφασίσει και νέα μείωση της παραγωγής του κατά τη συνάντηση της ερχόμενης Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού, συμβολαίου παράδοσης Απριλίου, ενισχυόταν κατά 1,29 δολάρια και βρισκόταν στα 46,81 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ υποχωρούσε κατά 14 σεντς, φτάνοντας στα 44,71 δολάρια.

«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Κατάρ ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Αμπντάλα αλ-Μπάντρι όταν ερωτήθηκε σχετικά με το αν ο ΟΠΕΚ προτίθεται να ανακοινώσει και νέα μείωση της παραγωγής του κατά την προσεχή συνάντηση του οργανισμού στη Βιέννη.

Στελέχη της αγοράς αναμένουν πως ο ΟΠΕΚ -πηγή του 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου- θα αποφασίσει και νέα μείωση του εφοδιασμού κατά τη συνάντηση της ερχόμενης Κυριακής, άλλοι, πάλι, δήλωσαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί. Πάντως, η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές έχει υποχωρήσει κατά 100 δολ. από τον Ιούλιο του 2008 όταν είχε ανέλθει στην τιμή ρεκόρ των 147,27 δολαρίων το βαρέλι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα