Βωβός: Προς αναθεώρηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 12:10

Σε αναθεώρηση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης, προχωρά η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, λόγω της καθυστέρησης της συνέχισης των εργασιών στο project του Βοτανικού και επομένως της χρονικής μετάθεσης των εσόδων από την αξιοποίησή του.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, σκοπός της ανωτέρω κίνησης είναι η ενίσχυση των χρηματοροών για τν βελτιστοποίηση της λειτουργία της έως την οριστική δικαστική διευθέτηση από την ολομέλεια του ΣτΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΜΒΔΤ προχωρά στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, ύψους 201 εκατ. ευρώ, εκ του οποίου 125 εκατ. ευρώ αφορούν το έργο του Βοτανικού, μέσω της άμεσης πώλησης των τουριστικών της ακινήτων, ενώ για τον υπόλοιπο δανεισμό διαπραγματεύεται την μετατροπή του σε μακροπρόθεσμο.

Συγκεκριμένα, 40 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν από την πώληση του project του Πόρου, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων, ενώ το project του Σουνίου, του οποίου η κατασκευή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, αναμένεται να εισφέρει περίπου 15 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή πώλησής του.

Όσον αφορά στον υπόλοιπο βραχυπρόθεσμο δανεισμό, οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, ολοκληρώνονται άμεσα και αναμένεται να έχουν επιτυχή κατάληξη με αποτέλεσμα την χρονική μετάθεση του σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

«Η διοίκηση της εταιρείας έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των δικαστών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και πιστεύει ότι το έργο του Βοτανικού θα ολοκληρωθεί», καταλήγει η ΜΒΔΤ στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα