«Ετοιμη» να μειώσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν η ΕΚΤ

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 12:47
UPD:12:56

«Αν επιδεινωθεί η κατάσταση, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια περαιτέρω, ακόμη και στο μηδέν», τόνισε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της.

Έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε περίπτωση που επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση και παρουσιαστεί κίνδυνος αποπληθωρισμού, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της, Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι.

«Αν επιδεινωθεί η κατάσταση, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια περαιτέρω, ακόμη και στο μηδέν», τόνισε ο Ιταλός αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Boersen-Zeitung.

«Η ανάγκη για κάτι τέτοιο είναι ακόμη μεγαλύτερη αν η οικονομία απειληθεί με διατηρήσιμο αποπληθωρισμό», πρόσθεσε ο Μπίνι Σμάγκι, εκτιμώντας ότι δεν θα βοηθήσει την οικονομία να μειώσει τα επιτόκια σε πολύ χαμηλά επίπεδα μόνο για να τα αυξήσει αμέσως μόλις ανακάμψει η οικονομία.

«Η διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να ενθαρρύνει τους επενδυτές να προχωρήσουν σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις», τόνισε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα