Ενισχύεται το γιεν

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 15:02

Ευρεία άνοδο σημειώνει το γιεν έναντι των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων, εξ αιτίας των ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και της διστακτικότητας των επενδυτών να αναλάβουν κίνδυνο.

Στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος οδήγησαν και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, η οποία κατέγραψε πτώση – ρεκόρ τον Ιανουάριο, αφήνοντας περισσότερο χώρο για μια νέα μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

«Μέχρι στιγμής, η προοπτική όσον αφορά στα επιτόκια της ΕΚΤ παραμένει αβέβαιη, και αυτό δεν θα βοηθήσει το ευρώ», υπογραμμίζει ο αναλυτής της UBS, Γκάρεθ Μπέρι, σε σημερινό σημείωμά του.

Στις 14:41 (ώρα Ελλάδος), το γιεν ενισχυόταν κατά 0,7% έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος στα 124,02 γιεν ανά ευρώ, ενώ το δολάριο διαμορφωνόταν στα 1,2825 δολάρια ανά ευρώ από 1,2837 δολάρια χθες.

Επίσης, το ιαπωνικό νόμισμα σημείωνε άνοδο 0,7% έναντι του δολαρίου στα 96,57 γιεν ανά δολάριο, από 97,27 γιεν την Τετάρτη. Στις 5 Μαρτίου, είχε υποχωρήσει σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα