Παρέμβαση της υπ.Απασχόλησης για τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ ζητούν οι φοροτεχνικοί

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 14:56
UPD:14:59

Παρέμβαση της υπουργού Απασχόλησης για την ταχεία έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας ζητούν οι φοροτεχνικοί, προκειμένου να διευκολυνθεί η λήψη δανείων από το ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων).

Σύμφωνα με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν.Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ), οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ αρνούνται συχνά να χορηγήσουν ενημερότητα σε εταιρείες που δεν έχουν ελεγχθεί έως τη χρήση 2001, πριν ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος, ο οποίος μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ένα έτος.

Δεδομένου ότι για τη λήψη δανείων από το ΤΕΜΠΜΕ χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και επειδή οι έλεγχοι δεν ολοκληρώνονται εντός δεκαημέρου από την προσκόμιση των δικαιολογητικών, όπως θα έπρεπε, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να λάβουν τα άτοκα δάνεια από το Ταμείο.

Για λόγο αυτό, η ΕΦΕΕΘ ζητά από την υπουργό να εκδώσει οδηγία προς όλους τους διευθυντές υποκαταστημάτων ΙΚΑ για να εφαρμόζουν το νόμο και να εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις που είναι ενήμερες, χορηγώντας την ενημερότητα εντός δεκαημέρου από την υποβολή των δικαιολογητικών για έλεγχο, ακόμη και αν αυτός δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα