Υπό κράτηση ο Μάντοφ

Δήλωσε ένοχος για 11 κατηγορίες
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 16:45
UPD:18:12

Υπό κράτηση τέθηκε ο Μπέρναρντ Μάντοφ, με εντολή του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα, ο αμερικανός χρηματιστής παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον δικαστηρίου όπου δικάζεται κατηγορούμενος για μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της Ουόλ Στριτ, η οποία στοίχισε 50 δισ. δολάρια σε 4.000 πελάτες του που ενεπλάκησαν εν αγνοία τους στο σχήμα Ponzi.

Όπως έγινε γνωστό, η ποινή που θα του επιβληθεί θα ανακοινωθεί στις 16 Ιουνίου.

Ο 70χρονος Μάντοφ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον επιτήρηση στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, δήλωσε ένοχος για τις 11 κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και θα μπορούσαν να τον κλείσουν στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο εισαγγελέας Μαρκ Λιτ, αποκλείοντας κάθε περίπτωση επιείκειας και διαπραγμάτευσης, δήλωσε ότι θα ζητήσει για τον πρώην πρόεδρο της Nasdaq στην Ουόλ Στριτ, ποινή κάθειρξης 150 ετών.

Η ομολογία ενοχής του κατηγορουμένου επιτρέπει να αποφευχθεί η διεξαγωγή της δίκη του από σώμα ενόρκων.

«Αισθάνομαι βαθιά λύπη και ντροπή» δήλωσε ο χρηματιστής ενώπιον του δικαστή Ντένι Τσιν, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για την υπόθεση, και εξηγώντας ότι η απάτη άρχισε στην δεκαετία του 1990.

«Πίστευα ότι αυτό θα σταμάταγε γρήγορα και θα κατάφερνα να ξεμπλέξω από την κατάσταση αυτή, καθώς και οι πελάτες μου. Όμως αυτό αποδείχτηκε δύσκολο και τελικά αδύνατο» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα