Η Wall Street έχασε τα κέρδη της

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 00:01

Δυναμικά άνοιξαν την εβδομάδα τα διεθνή χρηματιστήρια, συνεχίζοντας για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση την ανοδική πορεία τους, καθώς βρήκαν στηρίγματα σε πολλές πλευρές: ο Ομιλος G20 δεσμεύθηκε μία ημέρα νωρίτερα να εξυγιάνει το «τοξικό» ενεργητικό, ο διοικητής της Φέντεραλ Ριζέρβ διαμήνυσε ότι η ύφεση ίσως να τερματιστεί στα τέλη του 2009 και η Barclays ανακοίνωσε ότι η αρχή του έτους ήταν ιδιαίτερα «ισχυρή».

Ωστόσο, η Wall Street εξάντλησε τα αρχικά κέρδη της από τη στιγμή που η American Express ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ατόμων που έχουν πρόβλημα να αποπληρώσουν τις δόσεις των πιστωτικών καρτών τους αυξήθηκε το Φεβρουάριο.

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε επίσης και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq μετά τις απώλειες της μετοχής της Oracle εν μέσω ανησυχιών για συνεχιζόμενη πτώση των επιχειρηματικών δαπανών. Στην Ευρώπη, ο μεγάλος κερδισμένος ήταν η μετοχή της βρετανικής Barclays, η οποία ενισχύθηκε 23%, πυροδοτώντας άνοδο σε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 2,7% για να κλείσει στις 720,88 μονάδες, αν και από τις αρχές του έτους έως σήμερα εξακολουθεί να υποχωρεί 13,6%. Αναλυτές, ωστόσο, δεν κρύβουν ότι εξακολουθεί να επικρατεί νευρικότητα για τη διάρκεια που μπορεί να έχει η σημερινή άνοδος.

Από τους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 2,9%, ο DAX στη Φρανκφούρτη 2,3%, ενώ o CAC 40 στο Παρίσι 3,2%. Στο Τόκιο, ο Νikkei κατέγραψε άνοδο 1,8%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα