Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 05:20
UPD:05:37

Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο να σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, εν μέσω προσδοκιών ότι τα εταιρικά κέρδη θα ανακάμψουν σε συνδυασμό με την άνοδο της τιμής των μετάλλων.

Οι μετοχές της δεύτερης σε μέγεθος ιαπωνικής τράπεζας, της Μizuho Financial Group Inc., αναρριχήθηκαν 3,7%, εν μέσω εικασιών ότι η Bank of Japan ενδέχεται να αναλάβει δράστη για την αύξηση του κεφαλαίου της, μετά την ανακοίνωση της Barclays Plc με έδρα το Λονδίνο ότι έκανε «καλή αρχή» το 2009. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. – της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο – σημείωσαν άνοδο 2,2% στο Σύδνεϋ καθώς η τιμή του χαλκού αναρριχήθηκε χθες στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών. Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 2,3% αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών πετρελαίου.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 76,93 μονάδες στις 11:08 π.μ. στο Τόκιο. Περίπου πέντε μετοχές που αποτελούν τον περιφερειακού δείκτη κινούντο ανοδικά σε κάθε τρεις που σημείωναν απώλειες. Ο δείκτης πέρυσι υποχώρησε 42% καθώς η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έβλαψε τα κέρδη των εταιρειών της περιφέρειας.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,5% φθάνοντας στις 7.818,82 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Ν. Κορέα αναρριχήθηκε σε ποσοστό 1,3%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index κέρδισε 1,8%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,4% εν μέσω ανησυχιών για τις ζημίες από τις πιστώσεις που περιόρισαν το ράλι των τραπεζικών μετοχών. Η American Express Co., η μεγαλύτερη εταιρεία πιστωτικών καρτών από πλευράς αγορών, ανακοίνωσε υψηλότερο δείκτης αθέτησης πληρωμής οφειλών τον Φεβρουάριο.

Ανοδο 5% σημείωσε χθες ο χαλκός στη Ν. Υόρκη φθάνοντας στο 1,747 δολ. η λίμπρα, ενώ νωρίτερα σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 11 Νοεμβρίου. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), αναρριχήθηκε 3%.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε χθες στη Ν. Υόρκη άνοδο 2,3% φθάνοντας στα 36,88 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 6 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα