Θετική αντίδραση ΔΝΤ στις αποφάσεις της Ε.Ε.

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 11:32
UPD:13:44

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν χαιρέτισε τη δέσμευση των Ευρωπαίων ηγετών να συμβάλουν στην αύξηση των πόρων του Ταμείου.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για μια σύνοδο κορυφής, αποφάσισαν να συνεισφέρουν 75 δισεκατομμύρια ευρώ για την αύξηση των μέσων του ΔΝΤ.

"Πρόκειται για μία μεγάλη συμβολή στη διατήρηση της σταθερότητας των χρηματοοικονομικών αγορών και των αγορών κεφαλαίου και δείχνει ξεκάθαρα μία ισχυρή δέσμευση υπέρ της πολυμέρειας", ανέφερε ο Στρος-Καν σε μία ανακοίνωση.

"Αυτός ο κινητήριος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και εκείνος που επέδειξε ήδη η Ιαπωνία, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος σε αυτή την περίοδο της έντασης χωρίς προηγούμενο", συνέχισε.

Πριν από ένα μήνα η Ιαπωνία υπέγραψε μία συμφωνία με την οποία δεσμεύθηκε να δανείσει το ίδιο ποσό στο Ταμείο.

"Ελπίζουμε ότι και άλλες χώρες θα μπορέσουν τώρα να στηρίξουν τις προσπάθειές μας για την αποκατάσταση της σταθερότητας της παγκόσμιας οικονομίας", ανέφερε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Στρος-Καν χαιρέτισε επίσης την απόφαση της Ένωσης να διπλασιάσει, στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, την κάλυψη των έκτακτων δανείων που θα είναι διαθέσιμα για τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες-μέλη της οι οποίες δεν ανήκουν στη ζώνη του ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα