AIG: Αρνούνται να επιστρέψουν τα μπόνους τα στελέχη στην Ευρώπη;

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 13:40

ο επικεφαλής της μονάδας AIG Financial Products, Τζέραλντ Πασιούτσο, φέρεται να ανέφερε σε συνάντηση που είχε με υπαλλήλους τη Δευτέρα, ότι η απαίτηση να δοθούν πίσω τα μπόνους ισοδυναμεί σε κάποιο βαθμό με «εκβιασμό».

Απρόθυμοι να επιστρέψουν τα μπόνους που έλαβαν εμφανίζονται τα στελέχη της AIG στην Ευρώπη, με μερίδα αυτών να κάνει λόγο ακόμη και για εκβιασμό, σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, το οποίο επικαλείται το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μονάδας AIG Financial Products, Τζέραλντ Πασιούτσο, φέρεται να ανέφερε σε συνάντηση που είχε με υπαλλήλους τη Δευτέρα, ότι η απαίτηση να δοθούν πίσω τα μπόνους ισοδυναμεί σε κάποιο βαθμό με «εκβιασμό».

«Η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Λονδίνο θεωρούν ότι η απαίτηση είναι αρκετά προσβλητική», δήλωσε υπάλληλος της AIG στο Reuters. Εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε, πάντως, πως η AIG δεν έχει καμία αμφιβολία για την νομιμότητα της επιστροφής των αποζημιώσεων.

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ¶ντριου Κουόμο, έχει ασκήσει έντονες πιέσεις στην AIG και άλλες τράπεζες και επιχειρήσεις, που έχουν λάβει κρατική βοήθεια, όσον αφορά στο θέμα των αποζημιώσεων προς τα στελέχη τους, επικροτώντας όσες τις έχουν επιστρέψει.

Σημειώνεται ότι τα εννιά από τα δέκα στελέχη του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού που έλαβαν υψηλά μπόνους, αποχωρώντας από την εταιρεία, δέχτηκαν να επιστρέψουν το ποσό που ανέρχεται σε περίπου 80 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τον Κουόμο, το ανωτέρω ποσό είναι σχεδόν το μισό από το σύνολο των 165 εκατ. δολαρίων που δόθηκαν ως μπόνους στις 15 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα