Ετοιμότητα για περαιτέρω δράση ζητεί ο Στρος Καν

Για ενδεχόμενη πολιτική κρίση προειδοποιεί ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 18:26
UPD:18:35
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Την ανάγκη ετοιμότητας των κυβερνήσεων για περαιτέρω δράση, εφόσον χρειαστεί, το 2010, προκειμένου να τονωθεί η οικονομία, υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι ανέφερε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να εμπλακεί σε επιχειρήσεις άμεσης χρηματοδότησης της οικονομίας, όπως κάνουν τους τελευταίους μήνες η Ομοσπονδιακή Κέντρικη Τράπεζα (Fed) και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

Μιλώντας μία εβδομάδα πριν από τη σύνοδο της G20 που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, ο Στρος Καν πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος από το να μην κάνουμε τίποτα είναι μεγαλύτερος απ' όσο αν δράσουμε».

Στο μεταξύ, ανήσυχος εμφανίστηκε σήμερα στη Μόσχα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σχετικά με το ενδεχόμενο η διεθνής οικονομική κρίση να μετεξελιχθεί σύντομα σε πολιτική κρίση.

«Εάν δεν αντιμετωπίσουμε άμεσα αυτό το πρόβλημα, ενδέχεται να εξελιχθεί ραγδαία σε πολιτική αστάθεια –σε πολιτική κρίση», δήλωσε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών στους διπλωμάτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα