Διαβεβαιώσεις Ομπάμα για στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 18:52
UPD:19:24

Τη διαβεβαίωση ότι η διακυβέρνησή του δεν πρόκειται να αφήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να καταρρεύσει έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επισημαίνοντας όμως την ανάγκη να αποκτήσει νέα όπλα ώστε να μπορέσει να επιβιώσει, χωρίς να χρειάζεται «η ατελείωτη ροή δολαρίων των φορολογουμένων». Ζήτησε ακόμη από συνδικάτα και εργαζομένους στις επιχειρήσεις του κλάδου να πιο επώδυνους συμβιβασμούς.

«Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν θα αφήσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία μας να εξαφανιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου άρχισε πριν από λίγη ώρα.

Κατά τον Μπαράκ Ομπάμα η κρίση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας οφείλεται «σε σφάλματα προσανατολισμού» των εταιρειών, αλλά και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αποχώρηση του Ρικ Βαγκόνερ από τη θέση του προέδρου της General Motors αποτελεί παραδοχή ότι η εταιρεία χρειάζεται νέο προσανατολισμό, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του δεν έχει καμία πρόθεση να αναλάβει τον έλεγχό της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η αποχώρηση του Ρικ Ουάγκονερ από τη GM δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως καταδίκη. «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ενδιαφέρεται, ούτε προτίθεται να ελέγξει τη GM. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε στη GM μία ευκαιρία για να κάνει επιτέλους τις απαιτούμενες αλλαγές που θα της επιτρέψουν να βγει από την κρίση ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική» σημείωσε.

Εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στις αυτοκινητοβιομηχανίες GM και Chrysler θα πρέπει να κάνουν πιο επώδυνους συμβιβασμούς για να βοηθήσουν τις εταιρίες να γίνουν βιώσιμες οικονομικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα