Citibank: Ανυπόστατες οι κατηγορίες του ΥΠΑΝ

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009 18:48

«Παντελώς αβάσιμες, ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες» χαρακτηρίζει η Citibank τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο πόρισμα του υπουργείου Ανάπτυξης, βάσει του οποίου της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.000.000 ευρώ. Παράλληλα, γνωστοποιεί την πρόθεσή της να προσβάλει το πρόστιμο στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει τα ακόλουθα:

- Το Υπουργείο Ανάπτυξης ουδέποτε προέβη σε έλεγχο στην Τράπεζα για το εν λόγω ζήτημα και το πόρισμά του υιοθετεί μονομερώς καταγγελίες ορισμένων πελατών.

- Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο πόρισμα του Υπουργείου είναι παντελώς αβάσιμες, ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες.

- Η Citibank, κατανοεί την δύσκολη θέση των πελατών της που έχουν επενδύσει σε προϊόντα Lehman στην Ελληνική Αγορά, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι υφίσταται περίπτωση παραπλάνησής τους.

- Η διαδικασία προώθησης και διάθεσης των προϊόντων Lehman εξασφάλιζε την ολοκληρωμένη ενημέρωση του επενδυτή και γινόταν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της Ελληνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, καθώς και με τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές.

- Η Citibank έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει την διαδικασία ανάκτησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου των πελατών της μέσα από την πτωχευτική διαδικασία της Lehman Brothers.

- Η Τράπεζα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που της παρέχει ο νόμος θα προσβάλει το πρόστιμο στην Ελληνική Δικαιοσύνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα