Στοιχεία για τα επιδόματα στελεχών της Merrill Lynch

Πριν εξαγοραστεί από την Bank of America
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 06:10

Λεπτομέρειες για τα επιδόματα απόδοσης που πληρώθηκαν σε στελέχη της Merrill Lynch λίγες εβδομάδες πριν από την συμφωνία που έκλεισε για την εξαγορά της από την Bank of America Corp. ζήτησε να του παράσχουν σημαίνων δημοκρατικός βουλευτής από την Federal Reserve.

Το φλέγον ζήτημα είναι τα επιδόματα ύψους 3,6 δισ. δολαρίων που πληρώθηκαν σε στελέχη της Merrill Lynch προτού την αναλάβει η Bank of America την 1η Ιανουαρίου. Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ερευνά επίσης τις σκανδαλώδεις καταβολές επιδομάτων από ορισμένες εταιρείες, οι οποίες λάμβαναν κρατικές επιχορηγήσεις, υποθέσεις που έχουν ξεσηκώσει την οργή της κοινής γνώμης.

Ο βουλετής Ντένις Κούτσινιτς, πρόεδρος της υποεπιτροπής της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Επίβλεψη και τις Κυβερνητικές Μεταρρυθμίσεις ζήτησε με επιστολές του στον πρόεδρο της Fed Μπεν Μπερνάνκι και τον επικεφαλής της ΒοΑ Κεν Λιούις να του δωθούν τα έγγραφα σχετικά με τα επίμαχα επιδόματα.

Οι πληρωμές αυτές «εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για το ποιες πληροφορίες είχαν στη διάθεσή τους στελέχη της Merill και της Bank of America με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, οι οποίοι επέβλεπαν την εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη», τονίζει ο Κούτσινιτς στην επιστολή του στον Μπερνάνκι. Η επιστολή που φέρει χρονολογική ένδειξη 30 Μαρτίου, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Bank of America δέχθηκε επιχορήγηση 45 δισ.δολαρίων από το ειδικό ταμείο αρωγής του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για την διάσωση του τραπεζικού τομέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα