General Motors: 20 εκατ. δολ αποζημίωση στον Βάγκονερ

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 06:39
UPD:09:59
REUTERS /REBECCA COOK

Με μία επιταγή 20 εκατ. δολαρίων θα αποχωρήσει από το τιμόνι της αυτοκινητοβιομηχανίας, General Motors, o Ρικ Βάγκονερ, του οποίου την παραίτηση απαίτησε ο Λευκός Οίκος, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος του ομίλου, τονίζοντας εντούτοις πως δεν πρόκειται για κάποιο «χρυσωμένο αλεξίπτωτο».

Το ποσό αυτό ανταποκρίνεται «στην σύνταξη και άλλα στοιχεία της μισθοδοσίας του σε διάφορα επίπεδα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου κατά τα 32 χρόνια της θητείας του στη General Motors», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Ρενέ Ρασίντ-Μερίμ.

Η ίδια τόνισε πως το τελικό ποσόν της επιταγής μπορεί να είναι και υψηλότερο, καθώς ο Γουάγκονερ ενδέχεται να επωφεληθεί και άλλων πλεονεκτημάτων, που απορρέουν από τη θέση του. «Αυτό δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη», τόνισε η ίδια.

Αυτό γίνεται εις πείσμα των προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα για να περιορίσει σημαντικά τις διάφορες αμοιβές και τα επιδόματα, όπως και τα εφΆ άπαξ συνταξιοδότησης που συμφωνούνται με τους διοικητές των εταιρειών που υποστηρίζονται οικονομικά από το αμερικανικό δημόσιο, όπως είναι και η General Motors.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα