Αποφασισμένη για απομάκρυνση τραπεζικών στελεχών η αμερικανική κυβέρνηση

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 13:27
UPD:14:25

Αποφασισμένη να επιβάλει τους όρους της ως προς το καθεστώς διοίκησης και την υποχρέωση λογοδοσίας των αμερικανικών τραπεζών, που λαμβάνουν ομοσπονδιακά κεφάλαια με στόχο την αναδιάρθρωσή τους, είναι η κυβέρνηση Ομπάμα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

«Σκοπός δεν είναι μόνο η εξασφάλιση των χρημάτων των φορολογουμένων αλλά και η διασφάλιση της κατάλληλης αναδιάρθρωσης για την ενδυνάμωση των τραπεζών. Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε και σε αντικατάσταση της διοίκησης εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο», τόνισε ο Γκάιτνερ σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός υπουργός ρωτήθηκε, εάν τα ανώτατα στελέχη της Citigroup και της Bank of America θα πρέπει να ανησυχούν ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τον Ρικ Βάγκονερ, ο οποίος απομακρύνθηκε από το τιμόνι της General Motors μετά από απαίτηση της κυβέρνησης. Ο Γκάιτνερ διευκρίνισε ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση που η κυβέρνηση έθεσε ως όρο την αντικατάσταση μελών του ΔΣ για την παροχή έκτακτης βοήθειας, καθώς κάτι ανάλογο συνέβη και με τις Fannie Mae, Freddie Mac και AIG.

Πηγή: The Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα