Ενισχύονται οι τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 13:36

Πάνω από τα 53 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», λόγω των προσδοκιών ότι οι προσπάθειες των πλούσιων χωρών να στηρίξουν τις οικονομίες τους ενδεχομένως να τερματίσουν την ύφεση συντομότερα απ’ ό,τι αναμένουν οι αγορές.

Το κλίμα επηρέασαν θετικά τα σχέδια της Ιαπωνίας να διαθέσει επιπλέον 100 δισ. δολάρια για την στήριξη της οικονομίας της, μεσούσης της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

Στις 12:47 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου ενισχυόταν κατά 60 σεντς στα 53,11 δολάρια το βαρέλι. Την Παρασκευή έκλεισε με απώλειες 12 σεντς.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 53,99 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 52 σεντς.

Σε σημερινό σημείωμά της η Goldman Sachs εκτιμά, πάντως, ότι το ράλι των τιμών του αργού θα αποδειχθεί βραχυπρόθεσμο μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2009, λόγω των αδύναμων θεμελιωδών στην οικονομία.

Αν και οι τιμές του αργού έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 16% από τις αρχές της χρονιάς, εμφανίζονται μειωμένες κατά 60% από τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Ιουλίου, όταν είχαν ξεπεράσει τα 147 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα