Παγκόσμια Τράπεζα: «Σωτήρια» για την Ασία τα οικονομικά μέτρα της Κίνας

Τρίτη, 07 Απριλίου 2009 10:16
UPD:10:17

Επιβράδυνση της ανάπτυξης στις οικονομίες της ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού αναμένει για φέτος η Παγκόσμια Τράπεζα, ωστόσο, όπως σημειώνει, το «πακέτο» μέτρων για τη στήριξη της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να στηρίξει τη θέση τους, ως οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι οποίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το ΑΕΠ στις αναπτυσσόμενες χώρες της ανατολικής Ασίας θα αυξηθεί φέτος κατά 5,3%. Στην προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,7%.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οικονομικός οργανισμός, ενδεχομένως να πάρει περισσότερο χρόνο στις αναδυόμενες οικονομίες να επιστρέψουν στα υψηλά ποσοστά ανάπτυξης, καθώς το χρηματοοικονομικό σύστημα στον αναπτυσσόμενο κόσμο βρίσκεται ακόμη σε κίνδυνο.

«Στην Κίνα, η επιστροφή στην ισχυρή ανάπτυξη την επόμενη χρονιά αναμένεται να στηρίξει την ανάπτυξη στις χώρες της περιοχής ανατολικής Ασίας – Ειρηνικού», αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεσή της. «Ωστόσο, μια βιώσιμη ανάκαμψη θα εξαρτηθεί εν τέλει από τις εξελίξεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες», σημειώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα