Ετοιμάζεται για πτώχευση η GM;

Τρίτη, 07 Απριλίου 2009 10:02
UPD:10:24

Η General Motors επιταχύνει τις προετοιμασίες για μια πιθανή αίτηση πτώχευσης, παρά το γεγονός ότι η διοίκησή της αγωνίζεται να αυξήσει την εξοικονόμηση πόρων προκειμένου να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι ανωτέρω πηγές, η GM θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας εταιρείας, αποτελούμενης από το καλύτερο ενεργητικό της, σε περίπτωση που χρειαστεί να καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές.

Οι προσπάθειες να τεθούν νέοι στόχοι ως προς την περικοπή δαπανών επικεντρώνονται στο πως η εταιρεία θα προχωρήσει πέρα από την πρόταση να μειώσει το χρέος της κατά 46% και να καταργήσει 47.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2009, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν και συζητήσεις με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν απάντηση στην απόρριψη του σχεδίου αναδιάρθρωσης της GM από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στις 30 Μαρτίου. Όπως έχει δηλώσει, άλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος της GM, Φριτζ Χέντερσον, με τους κατόχους ομολόγων και το συνδικάτο εργαζομένων UAW να εμποδίζει την εκχώρηση δικαιωμάτων, καθίσταται πιθανότερη η λύση της πτώχευσης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το διοικητικό συμβούλιο της GM συνεδρίασε χθες και στις 5 Απριλίου, ενώ προγραμματίζονται νέες συζητήσεις εντός της εταιρείας αλλά και με την αμερικανική κυβέρνηση, μετά την προθεσμία των 60 ημερών που της δόθηκε για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Ο εκπρόσωπος της Νο1 αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, Γκρεγκ Μάρτιν, αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει το θέμα των συναντήσεων της εταιρείας με την κυβέρνηση εντός της εβδομάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα