WSJ: Το Σεπτέμβριο «βλέπουν» την έξοδο από την κρίση

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 11:26
UPD:11:33

Το Σεπτέμβριο αναμένουν το τέλος της κρίσης οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα προβλέψεων της εφημερίδας The Wall Street Journal.

Υπογραμμίζουν ωστόσο ότι ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας που θα οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας δεν αναμένεται πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

Σε επίπεδο ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, οι αναλυτές προβλέπουν συρρίκνωση για τα πρώτα τρίμηνα του έτους κατά 5% και 1,8% αντίστοιχα (προσαρμοσμένο ετησιοποιημένο ποσοστό).

«Το τέλος της ύφεσης δεν θα είναι και η αρχή της ανάκαμψης», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρέσλερ της Nomura Securities Inc. «Είναι σαν ένας αγώνας πυγμαχίας. Ακόμη και αν κερδίσεις τη μάχη δεν θα αισθάνεσαι όπως αισθανόσουν όταν ανέβηκες στο ρινγκ».

Πράγματι, οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να παραπαίει, καθώς μόνο το 12% των ερωτηθέντων βλέπουν πτώση της ανεργίας εντός του έτους. Περισσότεροι από το ένα τρίτο αυτών αναμένουν κορύφωση της ανεργίας το πρώτο εξάμηνο του 2010, ενώ οι μισοί περίπου πιστεύουν ότι η υποχώρηση της ανεργίας θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2010.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα