Posco: Κάμψη 68% στα κέρδη α' τριμήνου

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 11:32

Τη μεγαλύτερη κάμψη της κερδοφορίας της σε διάστημα οκτώ ετών εμφάνισε η Posco, η Νο3 χαλυβουργία της Ασίας, καθώς η παγκόσμια ύφεση μείωσε τη ζήτηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τις κατασκευαστικές και τις εταιρείες ηλεκτρονικών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοκορεάτικη εταιρεία, τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν, στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, κατά 68% στα 325 δισ. γουόν (246 εκατ. δολ.), ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η ποσοστιαία μείωσή τους ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το πρώτο τρίμηνο του 2001.

Η Posco, η οποία αντλεί σχεδόν το 70% των πωλήσεών της από την εγχώρια αγορά, μείωσε την παραγωγή της για πρώτη φορά στην 41χρονη ιστορία της τον Δεκέμβριο, ακολουθώντας το παράδειγμα των ανταγωνιστών της.

«Η Posco παρέμεινε κερδοφόρα, ενώ κάποια άλλοι διεθνείς ανταγωνιστές της προβλέπεται να εμφανίσουν λειτουργικές ζημίες, καθώς η τεχνολογία μας συνέβαλε σε περικοπές δαπανών», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως προέβη σε περικοπές 415,3 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη της υποχώρησαν κατά 71% στα 373 δισ. γουόν, ενώ οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 6,47 τρισ. γουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα