Eνας νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών με τους Σομαλούς πειρατές

Σάββατο, 11 Απριλίου 2009 01:33
UPD:03:15

Ο όμηρος που σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων της "Τανίτ" ήταν ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού και πατέρας του παιδιού, ο Φλοράν Λεμασόν, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε Σομαλούς πειρατές και τις ειδικές δυνάμεις, δήλωσε την Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός ¶μυνας Ερβέ Μοράν.

"Στη διάρκεια της επιχείρησης ο Φλοράν Λεμασόν δυστυχώς σκοτώθηκε", δήλωσε ο Μοράν σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο ¶μυνας, επιβεβαιώνοντας πως οι άλλοι τέσσερις όμηροι, περιλαμβανομένου και ενός παιδιού τριών ετών, είναι σώοι και αβλαβείς.

Ο υπουργός είπε πως "ακόμη δεν γνωρίζουμε" την προέλευση των πυρών που σκότωσαν τον Φλοράν Λεμασόν και πως "διενεργείται έρευνα" προκειμένου να προσδιορισθεί.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου, στρατηγός Ζαν-Λουί Ζιορζελάν, διευκρίνισε από την πλευρά του πως ο όμηρος σκοτώθηκε στο εσωτερικό του σκάφους στη διάρκεια μιας ανταλλαγής πυρών και ενώ οι γαλλικές δυνάμεις "κατέβαιναν στο καρέ" του πλοίου.

"Τρεις πειρατές που εθεάθησαν στο κατάστρωμα εξουδετερώθηκαν" από τα μέλη των επίλεκτων δυνάμεων. "Δύο πειρατές σκοτώθηκαν αμέσως, ο τρίτος έπεσε στη θάλασσα" και "μέλη της μονάδας καταδρομών" έφθασαν μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα στο επίπεδο της θαλαμηγού, συνέχισε ο στρατηγός.

Οι καταδρομείς ανέβηκαν στο "Τανίτ" "δύο μπροστά, δύο πίσω, οι υπόλοιποι στο κέντρο" και "δύο καταδρομείς μπόρεσαν αμέσως να προστατεύσουν δύο ομήρους που βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος, δύο άλλοι, μεταξύ των οποίων και το παιδί, προστατεύθηκαν στο πίσω μέρος".

"Την ίδια στιγμή κατά την οποία οι καταδρομείς έφθαναν στο Τανίτ υπήρξαν πυρά Καλάσνικοφ από τους πειρατές και κατεβαίνοντας στο καρέ του πλοίου σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών και ο Λεμασόν κτυπήθηκε θανάσιμα", δήλωσε ο αρχηγός του επιτελείου στρατού.

Ο υπουργός ¶μυνας είπε επίσης ότι οι Γάλλοι διαπραγματευτές είχαν προτείνει ένα ποσό ως λύτρα στους πειρατές του "Τανίτ" πριν από τη στρατιωτική επέμβαση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το ύψος του ποσού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα