¶νοδος στην Ασία

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 11 Απριλίου 2009 00:01

Θετικό κλίμα επικρατούσε χθες στις αγορές της Ασίας, χάρη στην ενίσχυση των μετοχών στα αμερικανικά χρηματιστήρια -για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα- με το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος να εστιάζεται σε εταιρείες του ενεργειακού τομέα και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Με τις αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη κλειστές λόγω των αργιών του Πάσχα των Καθολικών, ο όγκος των συναλλαγών ήταν περιορισμένος. Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei κατάφερε ενδοσυνεδριακά να «σκαρφαλώσει» πάνω από το ψυχολογικό όριο των 9.000 μονάδων -για πρώτη φορά μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες- αλλά η υποχώρηση των μετοχών του τραπεζικού κλάδου δεν άφησε περιθώρια στο δείκτη να διατηρήσει το σύνολο των κερδών του. Ο Nikkei έκλεισε στις 8.964,11 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,5%.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα, στις 2.444,23 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο. Ανοδικά κινήθηκε και ο γενικός δείκτης Κοspi του Χρηματιστηρίου της Νότιας Κορέας, σημειώνοντας κέρδη 1,5%, όπως και ο γενικός δείκτης Taiex της Ταϊβάν.

Οι ανοδικές τάσεις οφείλονται κυρίως στα κέρδη που κατέγραψαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, έπειτα από την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών στη συνεδρίαση της Πέμπτης στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 8.964,11 μονάδες.

Στην ιαπωνική αγορά συναλλάγματος, το ευρώ βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων, χάρη στα «σενάρια» περί νέας μείωσης των επιτοκίων στην Ευρωζώνη και της εφαρμογής μη συμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν στραμμένο κυρίως προς το δολάριο, εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι τα χειρότερα για την αμερικανική οικονομία έχουν παρέλθει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα